Smernice za zaštitu podataka

Pravna osnova za zaštitu podataka se nalazi u Zakonu o zaštiti podataka 2000 (DSG 2000), Zakonu o medijima (MedienG) i Zakonu o telekomunikacijama (TKG).

Pristupni podaci / datoteke evidencije servera
Kompanija Trenkwalder International AG, Lugeck 1-2, AT-1010 Vienna kao dobavljač (ili njen dobavljač web-prostora) prikuplja podatke o svakoj instanci pristupanja sajtu (u daljem tekstu: datoteke evidencije servera). Pristupni podaci obuhvataju: ime sajta, datoteku, datum i vreme pristupa, količinu prenetih podataka, obaveštenje o uspešnom pristupanju, tip i verziju pregledača, operativni sistem korisnika, URL preusmeravanja (prethodno posećena strana), IP adresu i dobavljača koji upućuje zahtev.

Uključivanje usluga i sadržaja nezavisnih dobavljača
Ovaj sajt može da sadrži sadržaje nezavisnih dobavljača, kao što su YouTube video snimci, mape sa Google mapa, RSS izvodi ili slike sa drugih sajtova. Ovo uvek zavisi od toga da li dobavljači tog sadržaja prepoznaju IP adresu korisnika. Bez IP adrese oni ne mogu da prenesu sadržaj na korisnikov pregledač. Stoga je IP adresa neophodna za prezentaciju tog sadržaja. Trudimo se da koristimo sadržaj samo onih dobavljača koji koriste IP adrese da bi dostavili sadržaj. Međutim, nemamo kontrolu nad tim da li nezavisni dobavljači skladište IP adrese korisnika, na primer, u statističke svrhe. Obavestićemo korisnika o tome kada saznamo za ovakve situacije. Trenkwalder International AG će možda deliti vaše lične podatke sa nezavisnim dobavljačima, koji su im potrebni da bi vam pružili usluge ili da bi ispunili jednu ili više gorenavedenih svrha. Ovim dobavljačima usluga zabranjeno da je koriste vaše lične podatke u bilo koju drugu svrhu osim u onu pružanja usluga, a nezavisni dobavljači su dužni i da štite dobijene podatke i da slede opšte principe zaštite podataka navedene u ovoj Politici privatnosti. Kompanija Trenkwalder International AG zadržava pravo da lične podatke preda trećoj strani ako je zakon, propis, nalog za pretres, sudski poziv, sudski nalog ili odluka vlade pravno obavezuju ili ovlašćuju da to uradi

Cookies
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao iskustvo korisnika i kako bi se osiguralo dobro funkcionisanje web-sajta.
Da bi smo vam pružili relevantne informacije, prilagođene vašim pojedinačnim potrebama, na ovom sajtu skupljamo i skladištimo podatke o vama i vašem korisničkom ponašanju pomoću kolačića. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se skladište na računaru ili drugim uređajima koji se koriste za pristup internetu putem servera web-sajta. Web-pregledač vraća te kolačiće svaki put kad posetite veb-sajt. To nam omogućava da vas prepoznamo sledeći put kada posetite sajt i da sačuvamo podatke o vašim preferencijama. Više informacija o kolačićima i o tome kako funkcionišu dostupno je ovde: http://www.aboutcookies.org/.
Kad god posetite naš sajt, čuvamo podatke pomoću kolačića i drugih tehnologija. Kada koristite ovaj sajt, prihvatate da se kolačići koriste na ovde opisan način.

Kako koristimo cookies
Neki od kolačića koje koristimo neophodni su za kretanje po sajtu i za korišćenje određenih opcija, kao što su pristup zaštićenim oblastima ili sadržaj za registrovane korisnike.
Koristimo i funkcionalne kolačiće za čuvanje podataka o podešavanjima koja ste izabrali i za prilagođavanje sajta vašim ličnim potrebama; ovo se odnosi, na primer, na podešavanje jezika ili regiona ili na to da li ste prethodno učestvovali u određenoj anketi. Ovi podaci su anonimni i ne koriste se za bilo koju drugu svrhu osim za onu opisanu ovde.
Takođe koristimo usluge analitike, pomoću koje možemo da izmerimo efikasnost sadržaja na sajtu i interesovanje korisnika za sadržaj. Ove usluge nam takođe pomažu da poboljšamo funkcionalnost sajta. Dobavljač briše većinu kolačića sa hard diska nakon sesije pregledanja; u svakom slučaju, kolačići se brišu najkasnije nakon 2 godine. Ako želite da saznate više o kolačićima koje koristimo, kontaktirajte nas.

Google analitika (web-analitika / praćenje)
Ovaj web-site koristi Google analitiku, uslugu web-analitike koju pruža Google Inc. („Google“). Google analitika koristi „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se skladište na računaru, kako bi analizirala vašu upotrebu sajta. Podaci o upotrebi sajta koje kolačić prikupi se uglavnom šalju na server kompanije Google u SAD, gde se i čuvaju. Međutim, ako se na ovom sajtu aktivira anonimizacija IP adrese, u državama-članicama Evropske unije i drugim državama potpisnicama Ugovora o osnivanju EEZ Google prvo skraćuje IP adresu.
U izuzetnim slučajevima, cela IP adresa se šalje na server kompanije Google u SAD i tamo skraćuje. Kompanija Google koristi ove informacije u ime operatera sajta da bi analizirala vašu upotrebu sajta, kreirala izveštaje o aktivnosti sajta i da bi omogućila ostale usluge u vezi sa sajtom i korišćenjem interneta. IP adrese koje Google analitika prikuplja se ne povezuju ni sa kakvim drugim podacima koje Google ima. Možete da onemogućite kolačiće tako što ćete izabrati odgovarajuće podešavanje u pregledaču. Međutim, imajte u vidu da zbog toga možda nećete moći da koristite sve funkcije na ovom web-sajtu. Takođe možete da sprečite da kompanija Google čuva i obrađuje podatke o upotrebi sajta koje kolačići skupljaju (uključujući IP adresu) tako što ćete preuzeti i instalirati dodatnu komponentu za pregledač dostupnu na ovom linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Bezbednost
Bezbednost vaših podataka veoma nam je važna. Lični podaci koji se razmenjuju između vas i kompanije Trenkwalder International AG ili neke kompanije u Trenkwalder grupi se prenose isključivo najsavremenijim šifrovanim vezama. Preduzimamo tehničke i organizacione bezbednosne mere predostrožnosti kako bismo zaštitili vaše lične podatke od namernih i nenamernih manipulacija, gubitka ili pristupa od strane neovlašćenih osoba. Obrada podataka i mere bezbednosti stalno se poboljšavaju kako bi odražavali tehnološki razvoj. Naši zaposleni dužni su da prihvate politiku privatnosti.

Čuvanje
Vaši podaci se čuvaju onoliko dugo koliko je neophodno da se pomoću njih pružaju usluge ili koliko je potrebno da se ispune zakonske i pravne dužnosti.

Povlačenje saglasnosti
U svakom trenutku možete da delimično ili u potpunosti povučete saglasnost za buduće prikupljanje i korišćenje podataka i registraciju. U tom slučaju odmah ćemo obrisati podatke za koje ste poslali zahtev i sprečićemo njihovo dalje korišćenje. Obratite nam se ako želite da ovo uradite.

Otkazivanje pretplate na bilten 
Korisnici koji više ne žele da primaju naše biltene ili reklamne imejlove mogu da kliknu na link za otkazivanje pretplate na dnu poslatih imejlova.

Obelodanjivanje podataka
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa prikupljanjem i korišćenjem ličnih podataka od strane kompanije Trenkwalder International AG, rado ćemo vam odmah, bez naknade, otkriti sve podatke koje čuvamo o vama. Ako želite da se podaci isprave, blokiraju ili izbrišu ili ako imate eventualne prigovore, zahteve za obelodanjivanje ili opšta pitanja o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na putem imejla (info@trenkwalder.com), telefona (+43 5 0707 4100) ili adrese Trenkwalder International AG, Lugeck 1-2, AT-1010 Vienna, a mi ćemo vam rado pomoći. 

Promene
S vremena na vreme je potrebno da se sadržaj ovog obaveštenja o zaštiti podataka promeni. Stoga zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku izvršimo promene. Izmenjenu verziju obaveštenja o zaštiti podataka objavićemo na istoj lokaciji na sajtu. Zato, ako ponovo posetite sajt, trebalo bi da ponovo pročitate obaveštenje o zaštiti podataka.

Poslednji put ažurirano: maj 2015. godine